Η σύζυγος του Rajendra Kapila, Δρ. Deepti Saxena-Kapila, δήλωσε στους Hindustan Times ότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου Pfizer στις ΗΠΑ πριν κατευθυνθεί προς την Ινδία.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο DR. RAJENDRA KAPILA

Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί


Η σύζυγος του δήλωσε στους Hindustan Times ότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου Pfizer


O Dr. Rajendra Kapila, o γιατρός του Τζέρσεϋ που ήταν «γίγαντας» στον τομέα των μολυσματικών ασθενειών πέθανε από Covid-19 στην Ινδία όπου είχε πάει να βοηθήσει την οικογένειά του-μεταδίδει το ABC.

Ο Δρ Rajendra Kapila ήταν καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Rutgers New Jersey Medical School και ήταν ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Μολυσματικών Νόσων του Νιου Τζέρσεϋ.

Ο 81χρονος πέθανε στην Ινδία στις 28 Απριλίου, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη θετική δοκιμή για τη COVID-19, σύμφωνα με τους Hindustan Times.

Η πρώην σύζυγος του Kapila, η Δρ. Bina Kapila, είπε ότι πήγε στην Ινδία – όπου μαίνεται η πανδημία – για να βοηθήσει στη φροντίδα της οικογένειάς του και είχε προγραμματίσει να είναι ένα σύντομο ταξίδι, σύμφωνα με τον σταθμό WABC του ABC New York.

Ο Rajendra Kapila έλαβε το ιατρικό του πτυχίο το 1964 στο Πανεπιστήμιο του Δελχί και αφού ολοκλήρωσε την παραμονή του στην Ινδία, σύμφωνα με τη βιογραφία του Rutgers-μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Για 50 χρόνια, ο Δρ Kapila υπηρέτησε ως θεμελιώδης πυλώνας της Ιατρικής Σχολής του Νιου Τζέρσεϋ, του Νοσοκομείου Martland και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου παρείχε φροντίδα σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και εκπαίδευσε πολλές γενιές φοιτητών ιατρικής” αναφέρει η ανακοίνωση του Rutgers.

“Ένας γνήσιος γίγαντας στον τομέα των μολυσματικών ασθενειών, ο Δρ Kapila αναγνωρίστηκε παγκοσμίως και χρησιμοποίησε τις θρυλικές του γνώσεις και το εξαιρετικό κλινικό πνεύμα στη διάγνωση και τη θεραπεία των πιο σύνθετων μολυσματικών ασθενειών”

Ο Δρ Kapila ίδρυσε το Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων και διευκόλυνε τη συνεχιζόμενη και εξαιρετική ανάπτυξή του σε ένα από τα κορυφαία προγράμματα μολυσματικών ασθενειών στη χώρα.

Το τμήμα μολυσματικών ασθενειών του Weill Cornell τον χαρακτήρισε «αληθινό θρύλο» στην κοινότητα μολυσματικών ασθενειών της Νέας Υόρκης.

Έλαβε επίσης το Βραβείο Αριστείας στη Διδασκαλία από το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ.

Η σύζυγος του Rajendra Kapila, Δρ. Deepti Saxena-Kapila, δήλωσε στους Hindustan Times ότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου Pfizer στις ΗΠΑ πριν κατευθυνθεί προς την Ινδία.


Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης COVID-19 και ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρού COVID-19. Είναι πιθανό να πεθάνετε από τον ιό μετά τον πλήρη εμβολιασμό, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από 105 εκατομμύρια πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους, έχουν αναφερθεί περίπου 70 περιπτώσεις θανάτου από το COVID-19. Τα περισσότερα από τα εμβολιασμένα άτομα που πέθαναν ήταν μεγαλύτερα και αδύναμα, με σημαντικές υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του, ο 81χρονος γιατρός υπέφερε από διαβήτη και καρδιακές επιπλοκές, ανέφερε το WABC.

https://kourdistoportocali.com/